Остават 4 км до завършване на спасителния водопровод до Перник

Остават 4 км до окончателното изграждане на спасителния за перничани водопровод от Мало Бучино до Перник. Това съобщи областният управител Емил Костадинов на заседание на кризисния щаб.

„В момента се монтират помпите в станцията. В резервоара вече са изправени стените и се работи по цялото трасе“, каза инж. Кирил Велиновски от фирма „Монтажи“.

Костадинов съобщи, че притокът на вода към язовир „Студена“ в последните дни значително се е увеличил в резултат на топенето на снега.

„Според прогнозите времето е доста оптимистично, защото ще продължи да вали“, коментира шефът на ВиК Борислав Иванов. Той посочи, че при встъпването му в длъжност преди месец обемът на язовира е бил 3,5 млн. кубически метра, а сега е 4 240 000 кубика. Под 150 пък са месечните аварии.

Областният управител беше запознат и с резултатите от проверката на Регионална дирекция за национален строителен контрол. Директорът на институцията инж. Васил Мариянов категорично заяви, че не са установени нарушения при изграждането на строително-монтажните дейности по трасето. „Надявам се всичко да се завърши в срок и да бъдат изготвени всичките строителни книжа“, каза още той.

От Регионалната здравна инспекция увериха, че няма жалби на граждани, всички взети проби на водата са в норма.

 КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *