Оставиха в ареста вуйчото педофил от Струмяни

Най-тежката мярка “задържане под стража” постанови съдия Рая Манолева на 34-годишния Кирил Бележанов от Струмяни, обвинен за блудство със 7-годишната си племенница. За налагане на най-тежката мярка е натежал фактът, че Бележанов е с криминално минало и има реална опасност да се укрие или извърши друго престъпление.

От събраните доказателства по досъдебното производство става известно, че на 29 септември майката Гюла Бележанова, която е сестра на Кирил, е оставила седемгодишната си дъщеря на грижите на вуйчо й, тъй като се наложило да влезе в болницата с най-малката дъщеря, която е на 2 години. Вуйчото живее в една стая в село Струмяни. Той не е семеен. Според майката Гюла през нощта Кирил опипвал, целувал и галил с ръка малкото телце на момичето.

В Районен съд – Сандански вуйчото бе доведен с белезници и след като чу тежката мярка, бе отведен обратно в следствения арест, където ще остане. В рамките на три дни наложената мярка подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – Благоевград.

ЛИДИЯ МАНЕВА 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *