Оставиха в ареста македонката, опитала се да влезе незаконно през ГКПП „Гюешево“

Районният съд в Кюстендил наложи мярка за неотклонение “задържане под стража” за гражданката на Северна Македония, опитала се да влезе незаконно у нас, съобщиха от съда.

Срещу нея има повдигнати три обвинения – за навлизане през границите на страната без разрешение, за противозаконно пречене на орган на властта да изпълни задълженията си, за нанасяне на значителни повреди на служебни автомобили на МВР, след нарушение на правилата за движение. И за трите, законът предвижда наказание “лишаване от свобода”.

Мярката е била гледана чрез скайп видео връзка със следствения арест. За нуждите на производството е бил осигурен и преводач. Обвиняемата не е изразила становище по делото и през цялото време е останала неконтактна, казаха още от съда.

Чуждата гражданка не притежава постоянен и настоящ адрес на територията на Република България. Постановеното определение на съда подлежи на обжалване, в тридневен срок пред Окръжен съд.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. кан Крум

    И защо ще и превеждат на макето, санким не разбира езика на баба си и дедо си? Я да я надупят в ареста, че да и дойде акъла в кухата кратуна и да я натирят с черен печат в пасоша!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *