HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Оставиха в ареста мъжа, опитал да прекара през ГКПП – Гюешево 100 кг марихуана в гумите на камиона си

Окръжен съд – Кюстендил под председателството на съдия Савова изпрати в стая с решетки турския гражданин Осман Айдън, задържан преди два дена на ГКПП – Гюешево с около 100 килограма марихуана, скрита в гумите на ремаркето на товарния камион, който управлявал.

Зам. административният ръководител на Окръжна прокуратура – Кюстендил Ангел Байрактарски обясни, че срещу 49-годишния турски гражданин е повдигнато обвинение за това, че на 14.06.2017 г. на ГКПП – Гюешево е пренесъл от Република Македония през границата на страната високорисково наркотично вещество – канабис.

Дрогата била разпределена в 48 пакета, укрити в четири от гумите на товарното полуремарке на управлявания от него товарен автомобил, марка „Скания”. Общото тегло на открития наркотик възлиза на 94,73 кг.

Въпреки че два пъти съдът подкани Айдън да даде обяснения, чужденецът предпочете да остане безмълвен, само каза, че много съжалява.

Законът предвижда от 10 до 20 години лишаване от свобода и глоба от 100 000 до 200 000 хиляди лева за трафик на такова голямо количество наркотично вещество от високорисковата група, обясни прокурор Байрактарски.

В крайна сметка съдът постанови, че Айдън трябва да остане в ареста до началото на съдебното дело срещу него, тъй като няма адрес в страната, а и наказанието, което предвижда законът за неговото престъпление, е много тежко.

ЖАНА ХРИСТОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *