Оставиха в ареста шофьор, превозвал дрога за над 5 милиона лева

Окръжен съд – Бургас постанови постоянен арест на 47-годишният Николай Деянов от с. Зелена Морава, община Омуртаг, който бе засечен при рутинна проверка на полицаи на кръговото кръстовище до хотел “Мираж” в града, предаде 24 часа.

 Униформените претърсили возилото с търговищка регистрация след като се усъмнили в неадекватното поведение на шофьора, който се оказал друсан с меамфетамин, обясни шефът на областната дирекция на МВР старши комисар Калоян Калоянов.

Деянов пътувал в посока София, когато бил спрян за проверка. Микробусът бил негова собственост. Според комисар Калоянов по първоначални данни чистотата на открития хероин възлизала на около 50% и е най-голямото количество дрога, задържано от полицията в Бургас тази година. При щателното претърсване на возилото полицаите открили 110 пресовки херорин, скрити в двойно дъно. По цени на българското съдопроизводство дрогата възлизала на стойност между 2 и 5 млн. лв., а на свободния пазар тя е многократно повече, каза прокурор Георги Чинев. Имам молба за иззетите пари, имам нужда от тях. Това е последната ми молба, други претенции нямам, обърна се към съдията Ангел Стойков арестуваният шофьор.

Наблюдаващият прокурор Ангел Георгиев съобщи, че законът предвижда наказание от 5 г. до 15 г. затвор и глоба от 20 000 лв. до 100 000 лв. по повдигнатото на Деянов обвинение за държане с цел разпространение на високорисков наркотик. Освен това ще бъде и съден за това, че е карал дрогиран.

В родното си село Николай Деянов се занимавал с отглеждане на кучета, които продавал в Гърция. Според служебният защитник на шофьора задържанвето му под стража било твърде сурово наказание и поиска домашен арест, тъй като не била установена съпричастността му към хероина, освен че бусът бил негов. От прокуратурата обаче обясниха, че събраните до момента доказателства сочели безспорно, че той е извършител на престъплението, в подкрепа на тезата им били и показанията на полицаите, които го спрели за проверка. По делото ще бъдат направени и физико-химични, ДНК и други експертизи. Засега не било установено по каква причина Деянов е бил в Бургас. Ако го освободят обаче имало опасност да се укрие или да окаже натиск на свитедели, затова прокуратурата му наложи мярка постоянен арест.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *