Оставиха зад решетките пострадалия при взрива на тротил във Ветово

Окръжният съд в Русе остави зад решетките 51-годишният Митко Митев, който пострада при взрив на тротилова шашка във Ветово, предаде БГНЕС.

Мъжът беше привлечен като обвиняем за унищожаване на имущество на значителна стойност и за придобиване и държане на боеприпаси в големи количества. Пред медиите той съжали за станалото и отказа да отговаря на повече въпроси, като се оправда, че е с увреден слух след взрива.

Припомняме, че в понеделник в къщата на мъжа във Ветово бяха открити над 20 килограма тротил и амонит. При последващо претърсване на апартамент на обвиняемия в Русе не са намерени други взривни вещества, съобщи наблюдаващият прокурор Николай Николов. Според него има данни, че обвиняемият не е в добро психическо състояние. По делото са назначени множество експертизи с цел  да се изясни дали взривът е умишлено предизвикан от пострадалия по невнимание или от друго лице. Тепърва ще се установява и дали намерените взривни вещества са годни.

В съдебната зала адвокатът на обвиняемия поиска клиентът му да бъде пуснат под домашен арест, заради недоброто му психическо състояние. Съдът обаче се съобрази с мотивите на прокуратурата, че престъплението е с висока обществена опасност и определи постоянна мярка за неотклонение задържане под стража. Решението може да се обжалва в законно установения срок пред Апелативния съд във Велико Търново.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *