Оставиха за постоянно в ареста животновъда от Сандански К. Варсаминов, обвинен за закана за убийство

Съдът в Сандански наложи постоянна мярка “задържане под стража” на животновъда Костадин Варсаминов, срещу когото прокуратурата повдигна обвинение за закана за убийство. Мярката постанови председателят на Районен съд – Сандански Николинка Бузова.
Срещу К. Варсаминов е повдигнато обвинение за това, че във времето от месец септември 2018 г. до месец май 2019 г. е отправил заплаха за убийство на кметския наместник на село Раздол, община Струмяни, Георги Пендурков, който му се пада чичо, и на Елена Цветкова и сина й Васил. Варсаминов е задържан за 24 часа със заповед на шефа на полицията в Сандански, но впоследствие е образувано прокурорско разпореждане за задържане до 72 часа.
Мярката трябваше да се гледа предишния ден, но съдия Бузова отсрочи заседанието за вчера, за да може адвокат Добромир Парапанов, когото подсъдимият избра да го защитава, вместо служебния назначен Таня Празарова, да се запознае с материалите по делото.
Пред съда обвиняемият К. Варсаминов заяви, че са близки роднини с Георги Пендурков. “Той и моят дядо Костадин са братя. Конфликтът е отпреди 2 години, когато хванах в овощната градина Цветкова и сина й. Тогава изхвърлих в дерето откраднатите от тях от моята овощна градина ябълки. Те тогава ми посегнаха да ме бият. Извиках служители на полицейското управление и пред тях също продължиха обидите и нападките срещу мен”.
К. Варсаминов ще остане в следствения арест на полицейското управление в Сандански до приключване на делото срещу него. Родителите му бяха призовани като свидетели в залата.
Анка Варсаминова каза, че Костадин, който от 3 години е разведен, се грижи сам за сина си, който е на 5 години. Бащата Илия Варсаминов заяви пред съда, че основният стълб в семейството е Костадин. “Ние живеем на един етаж – аз, съпругата ми, Костадин и неговият син. От три години той издържа семейството ни”, заяви Илия Варсаминов.
К. Варсаминов беше отведен с белезници в следствения арест на полицейското управление в Сандански. Мярката “задържане под стража” може да бъде обжалвана в тридневен срок пред Окръжен съд – Благоевград.
ЛИДИЯ МАНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *