Оставиха колата на благоевградчанка за 6 м. „на трупчета”, полицаи спипали да я кара мъж с отнета книжка

Благоевградчанка остана без колата си за половин година, след като полицаи свалиха регистрационните й табели. Случката се разиграла на 8 март в град Кюстендил след полицейска проверка, при която е засечен шофьор да кара с отнета книжка. Оказало се, че той управлявал автомобил, който не бил негов, а на живущата в Благоевград Миглена Димитрова, която оставила колата за ползване на майка си. От своя страна, майка й, която била пенсионерка, просто услужила с колата на свой познат, за да отиде да прибере от болницата баща си, без да предполага, че той няма книжка.

Независимо че нарушението не е извършено от двете жени, регистрационните табели били свалени и колата е оставена „на трупчета” за 6 месеца. Принудителната административна мярка, наложена със заповед от началника на КАТ – Кюстендил, се обжалва от собственичката на автомобила в Административен съд – Благоевград. Освен че оспорва заповедта за дерегистрация на колата си, тя направила особено искане за спиране на предварителното изпълнение. В жалбата си тя твърди, че липсата на автомобил щяла да причини на родителите й пенсионери значителни усложнения и неудобства при превозването им до съответни болници, аптеки и хранителни магазини.

Съдия Иван Петков обаче отхвърля искането, тъй като не нейните родители, а тя е собственик на автомобила. А що се отнася до придвижването в рамките на областен град, какъвто е Кюстендил, би могло да стане посредством както с обществен транспорт, така също при необходимост и с такси. С тези мотиви искането за предварително спиране на заповедта е отхвърлено.

Определението е окончателно. Делото за същинското оспорване на наложената принудителна административна мярка предстои да се разгледа.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА  

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *