HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Острието на вътрешнопартийната опозиция в БСП – Петрич Н. Попов заряза партията и ипотеката на къщата си в Марикостиново и отиде на работа в Брюксел

Най-красивата къща в петричкото с. Марикостиново вчера бе обявена за публична продан срещу начална цена за наддаване 112 785 лв. Елегантната нова двуетажна постройка, боядисана в бледожълто и събираща погледите на всички гости на селото, е със застроена площ от 106,9 кв. м и се продава заедно със земята под нея, която е 510 кв. м.

Къщата все още се води собственост на Николай Попов и съпругата му Миглена. Върху нея е учредена договорна ипотека миналата година, а през месец май 2017 й е направен запор заради неплащане на ипотеката.

Николай Попов е един от най-известните в Петричка община политици, когото доскоро БСП титулуваше и като свой най-надежден млад кадър. В продължение на 2 г. Попов бе начело на вътрешнопартийната опозиция и не пропускаше форум, на който да не поиска оставката на бившия партиен общински лидер Димитър Капитанов. Името му се спрягаше и за следващ общински лидер на левицата в Петрич, както и за кандидат-кмет на града на последните местни избори, но старото партийно крило не го одобри.

Самият Николай Попов е на 49 г. и е от рода на поета антифашист Антон Попов, син е на племенника му Никола Попов. По професия е учител, но след 4 г. в училище захвърля тебешира и през 2005 г. се захваща с производство на алуминиева дограма. Попов има и складове в промишлената зона на Петрич, както и цех в Благоевград.

Според кмета на с. Марикостиново Гергана Тодорова в къщата на Попови, която се продава заради задължения на собствениците й към банка, от доста време не живее никой. „Дори мисля, че той вече не е в страната и работи в чужбина”, уточни кметицата.

Съпартийци на Попов потвърдиха информацията с допълнението, че Попов фалирал миналата година бизнеса си в България и заминал за Брюксел. Никой от тях обаче не поддържал връзки с него, затова не знаеха какво точно работи там.

Публичният търг за къщата в Марикостиново е насрочен за 5 септември.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *