Осуетен е най-мащабният опит за обир на ценности по италианските пътища

Дързък опит за обир на брониран автомобил, превозващ ценности, е направен на магистралата Болоня – Модена в Италия. Не се съобщава какъв е бил превозваният товар. Няма пострадали при инцидента.

Престъпна група от 9 души блокира най-важната магистрала на Апенините  – А1, в участъка между Болоня и Модена, като Италия остана отцепена на две през цялата нощ.

Групата е действала по изпитан вече сценарий от предишни случаи – асфалтът да бъде посипан с пирони, за да се спре трафикът. За първи път обаче шофьорите са били заплашени с оръжие и принудени да слязат, а автомобилите им са подпалени, съобщава БНР.

Под прицела на автоматите два тира са заставени да застанат напречно на движението във всяка от двете посоки, като са блокирани и 8-те ленти за движение.

В суматохата се е стигнало и до сблъсъци между товарни автомобили. „Молех се да не умра”, каза един от потърпевшите шофьори.

Намеренията на нападателите са осуетени, но те са успели да избягат и се издирват. Това е най-мащабният опит за обир на ценности по италианските пътища.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *