Осъдиха актрисата Бриджит Бардо

Съд в Арас, Северна Франция, осъди актрисата Бриджит Бардо на глоба от 5000 евро за обида на ръководителя на френската федерация на ловците, предаде Франс прес, позовавайки се на адвокатите на страните.

Бардо – икона на френското кино през 60-те години на миналия век, освен това ще трябва да плати 1000 евро обезщетение на Вили Шрен за нанесени неимуществени вреди, както и съдебните разноски в размер на 1000 евро.

Съдът освен това разпореди актрисата да премахне от сайта на организацията си за защита на животните публикуваната там статия с всички обидни изявления за главния ловец на Франция, предаде БТА. На сайта също така трябва да бъде поместено съдебното решение по делото.

Материалът с критики към ловците е публикуван на сайта през октомври 2019 г. В него Бриджит Бардо заявява по отношение на всички ловци, че те са „нечовеци, отличаващи се с рядко малодушие“, които със своите действия „тероризират животинския свят“. Ръководителят на организацията същевременно е представен от актрисата като „класически пример“ за подобно отношение към животните, припомня агенцията.

Бардо не присъства на днешното съдебното заседание. В писмо, изпратено до съда, тя казва, че е автор на материала, публикуван на сайта. Актрисата все пак признава, че нейният акт на критика е „донякъде груб“. В същото време тя подчертава, че въпросът за смъртта на животните от ръцете на ловците „е една от темите, които силно вълнуват французите“.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *