Топ теми

Осъдиха служителка на „Пътна полиция“ – Благоевград

Условна присъда, две години лишаване от свобода с три години изпитателен срок,  получи домакин-касиера а в сектор „Пътна полиция“ на ОДМВР – Благоевград за престъпление по служба по наказателно дело № 007/2019г.

Окръжният съд в Благоевград призна за виновна 61-годишната И.С. в това че във времето от 02.09.2014 г. до 02.06.2015г., в качеството си на длъжностно лице в сектор „Пътна полиция“ – Благоевград, е предоставила регистрационни табели с избрана от заявителите комбинация от цифри, без наличието на документ за платена  допълнителна държавна такса за тази услуга по чл.26 т.6,т.7, т.8 от Тарифа 4, като е прилагала към някои заявления платежни нареждания от други вносители за други моторно превозни средства или повторно е прилагала платежното нареждане за първоначална регистрация за същото моторно превозно средство.

Служителката  е получила от заявителите на ръка дължимите държавни такси, като ги е задържала за себе си. По този начин се е облагодетелствала с 7 680 лева, престъпление по чл.282, ал.2, пр.1 вр ал.1, пр.1 и пр.4/последно/ във вр. с чл.26, ал.1 от НК.

Окръжният съд в Благоевград прецени, че с това деяние са настъпили значителни  вредни последици за ОД на МВР – Благоевград, включващи и непостъпилите по сметка на дирекцията суми в размер общо на 7680 лева.

Освен двегодишна условна присъда, съдия Атанас Маскръчки определи  И.С да възстанови неправомерно взетата от нея сума в размер на 7680 лева на ОД МВР – Благоевград, както и я лиши от правото да заема материалноотговорна и отчетническа длъжност за срок от 3 (три) години.
Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Софийския апелативен съд в 15-дневен срок от днес.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *