Осъдиха условно дупничанин, откраднал колата на съсед и я продал за скрап

Осъдиха условно дупничанин, откраднал колата на съсед и я предал за скрап. В съдебна зала стана известно, че на 5 февруари 2018 година Димитър Николов установил, че лекият му автомобил „Форд” не е на паркинга пред блока, където го бил оставил. Той веднага подал жалба в РУ – Дупница. След разследване е установено, че колата е открадната от съседа му по блок Кирил Иванов.

Пред съда Иванов се признал за виновен и разказал как е извършил кражбата. Забелязал, че автомобилът от близо година стои паркиран пред блока и никой не го кара. Обадил се на негов приятел, който изкупува коли за скрап, и се споразумял за цена от 300 лв. за автомобила. От своя страна, приятелят, с когото уговорил сделката, се обадил на шофьор на “Пътна помощ” да извози автомобила до пункта. Пред купувача К. Иванов заявил, че ключът и документите на автомобила са у съпругата му и не може да ги даде в момента. Разбил странично стъкло на колата и я отворил. Натоварили колата на автовоза и я закарали за скрап в пункт в Перник. Купувачът платил само 200 лв. на Иванов и заявил, че останалите 100 лв. щял да му ги даде, когато му предаде и документите.

Поради чистото му съдебно минало съдът наложи на Иванов условна присъда – 8 месеца затвор с тригодишен изпитателен срок.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *