Осъдиха условно 22-г. П. Гешев от Годлево, отрязал с брадва крака на котка и причинил смъртта й

22-годишният Петър Гешев от разложкото село Годлево, който в края на месец март по особено жесток начин отсече с брадва лапата на домашна котка и тя почина от тежката травма, получи условна присъда за деянието. Районен съд – Разлог е наложил на подсъдимия 11 месеца условна присъда с тригодишен изпитателен срок. Делото е решено със споразумение между страните, като Гешев е признал изцяло вината си и е получил наказание под определения в закона минимум. Мъжът е осъден да заплати и сумата от 1338 лева, представляващи разноски по досъдебното производство за експерти.
Гешев е изправен на подсъдимата скамейка по две обвинения, за които е получил съответните наказания, но съдът е определил той да изтърпи по-тежкото измежду двете.
Първото е за извършено престъпление по чл. 325б, ал. 2, т. 2, а именно, че е проявил жестокост към гръбначно животно – котка, и противозаконно е причинил смъртта й, като деянието е извършено по особено мъчителен за животното начин и с особена жестокост – чрез използване на брадва е причинил открита травматична фрактура на преден десен крайник на котката, с което й е причинено трайно увреждане и изключителни болки и страдания. По това обвинение магистратите в Разлог са определили наказание “лишаване от свобода” за срок от 11 месеца, като изпълнението е отложено за срок от три години.
Второто обвинение срещу Гешев е за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 5 – за държането на високорисково наркотично вещество – марихуана, като заради малкото открито количество – 1,11 грама, деянието е квалифицирано като маловажно и съдът е определил наказание глоба от 200 лева. То не е присъединено към постановеното общо наказание.
Припомняме, че случаят с извършената от Гешев жестокост предизвика широк обществен отзвук в началото на месец април тази година, когато в социалните мрежи се появи клип, заснет лично от подсъдимия. На него бе заснето цялото зверство срещу котката. След разпространението на клипа Районна прокуратура – Разлог бе засипана от сигнали, като само за ден бяха депозирани над 43 жалби.
В резултат на множеството сигнали от пресцентъра на Главна прокуратура излязоха с официално съобщение, от което стана ясно, че по случая вече има образувано досъдебно производство, а Петър Гешев е с повдигнато обвинение за деянието. В хода на работата по случая органите на реда попаднали и на марихуаната, за държането на която мъжът също е обвинен впоследствие.
ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *