Осъдиха членове на наркогрупа, подготвяла покушения срещу прокурори

Осем от участниците в наркогрупата, приготвяла и покушения над прокурори, се признаха за виновни и получиха ефективни присъди.

Единият от организаторите и ръководител на групата – Петко Стоянов, получи четири години „лишаване от свобода“. 

Останалите, признали участието си в престъпната структура получиха съответно: 3 години и 6 месеца затвор за един от тях, двама – по 3 години, а останалите – 2 г. и 10 месеца, 2 г. и 6 месеца, 2 години, 1 г. и 6 месеца. Наложените наказания са окончателни и вече са приведени в изпълнение, предава Нова телевизия.

Петко Стоянов остава подсъдим по делото в Специализирания наказателен съд по едно обвинение – отказва да признае участието си в подготовката на убийствата на двама прокурори от Специализираната прокуратура и служител на МВР. За същото пред Темида отговаря и другият ръководител на групата Иван Йосифов  и неговата „дясна ръка“ Стефан Гевгелийски.

Освен срещу Стоянов, делото в Специализирания наказателен съд ще продължи срещу останалите 10 души, обвинени за участие в бандата и за различни вторични престъпления.

Групата на Стоянов и Йосифов бе разбита през юни миналата година. Събраните доказателства показаха, че тя произвеждала, преработвала и разпространявала дрога и прекурсори. Предлагала марихуана, амфетамини, кокаин, хероин и екстази, като част от тях е произвеждала сама. 

За целта били привлечени хора, които работят като „дилъри“ на групата и такива, които да извършват силови и наказателни действия над конкуренти и нелоялни партньори. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *