Осъдиха шефа на БНТ – карал пиян

Шефът на Българската национална телевизия Константин Каменаров е бил осъден за шофиране пиян. Каменаров е получил присъда от  година и три месеца условно с тригодишен изпитателен срок, а книжката му е била отнета за година и половина. Решение № 258093, с което е осъден е произнесено на 2 ноември 2017 година, когато той вече е генерален директор на БНТ.

Малко преди 04:00 часа на 23 юни 2016 година Каменаров е бил спрян за проверка от патрул на софийското четвърто районно управление, след което му е била направена проба за алохол. Дрегерът отчел 1,65 промила в издишаните от него пари. На Каменаров е била направена и кръвна проба, която също е отчела, че той шофирал след солидна употреба на алкохол.В обясненията си по делото той не отрича, но твърди, че вечерта се е прибрал към 23:00 часа в дома си, след което си сипал едно уиски за отпускане. През този период Каменаров „с цел стимулиране на метаболизма и загуба на тегло” пиел разтвор от билка Златен корен, която разтварял в чист етилов алкохол (медицински спирт) и във въпросната вечер изпил двойна доза от разтвора. Сегашният шеф на БНТ посочва, че към 02,00 часа получил обаждане от съпругата си (б.р. водещата в БНТ Радина Червенова), което според защитата му „много го било разтревожило”. С какво ли? Не е много ясно, ако съдим по обясненията. Радина, явила се като свидетелка по делото,  по онова време била поканена на парти и му заявила, че не се чувства добре, като го помолила да я прибере от тържеството. Защо не си е взела такси, което би отнело по-малко време, не става ясно.

Подсъдимият потвърждава, че след като взел съпругата си с неговия джип, тръгнали да се прибират, та бил спрян от полицейски служители за проверка, като му била извършена проба за алкохол, а впоследствие бил придружен от полицейските служители до болнично заведение, където дал кръв за изследване.

Каменаров заявил пред съдиите, че е невинен и настоява да бъде оправдан. Според адвоката му дрегерът отчел 1,65 промила, защото клиентът му е употребил специфична билка за отслабване, която е разтварял в медицински спирт. Изпитото от Каменаров уиски не би могло да покаже такива стойности на алкохол в издишаните от него пари.

За подобно провинение (б.р. шофиране в нетрезво състояние с 1,65 промила) законът предвижда лишаване от свобода между 1 и 3 години, глоба межу 200 и 1000 лева и лишаване от право на управление на МПС.

Съдебният състав обаче е решил да осъди настоящият шеф на БНТ на година и три месеца условно с три годишен изпитателен срок. Това се дължи на чистото му съдебно минало и на факта, че тази му проява била „изолиран случай в неговия живот”.  Книжката на Каменаров е била отнета за година и половина. Глобата му е 600 лв., което според съда било съобразено с материалното му положение.
Самият директор на БНТ бил потърсен от 19’ за коментар във връзка с излязлата присъда, но той не отговорил на въпросите на изданието, което е готово да помести и неговата позиция,

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *