Отвлякоха най-младия милиардер

Най-младият африкански милиардер е бил отвлечен днес сутринта от въоръжени мъже в икономическата столица на Танзания – Дар ес Салам, съобщава АФП.

Мохамед Девджи 40 години, който оглавява MeTL Group – холдинг, работещ в 10 страни в различни сектори – от селското стопанство до застраховане, транспорт, логистика и хранителна индустрия, бил похитен докато влиза във фитнес на хотел в града.

Шефът на полицията посочва, че чужденци са отговорно за престъплението. Те стреляли във въздуха преди на натикат Девджи в тяхна кола. Той посочи, че заподозрените се издирват, като вече има извършени арести, но не даде повече подробности, предаде БНР.

Девджи е роден в Танзания и е учил в Джорджтаунския университет в САЩ. В периода 2005-2015 г. бе депутат. През 2013 г. стана първият танзаниец, появил се на корица на „Форбс“, а през 2015 г. бе „Личност на годината на Африка“ на авторитетното американско списание. То оценява състоянието му на $1,5 млрд. Девджи е също така основният акционер в танзанийския футболен клуб „Симба“.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *