Отвориха допълнителен паркинг край Рилския манастир

Допълнителен паркинг – бивш къмпинг с 500 места – отвори над Рилския манастир, за да побере стотиците автомобили, пристигнали в Светата обител на втория ден от Възкресението и Великденските празници.

Централният манастирски храм беше пълен на Светли понеделник, десетки влизаха и в манастирския музей, където се допускат до 15 души заради противоепидемичните мерки, съобщава БНР.

Стотиците автомобили минават по аварийната лента, изградена специално заради празниците при срутището над с.Пастра. Лентата е постлана с бетон, а движението се регулира със светофар, който сменя зелено и червено на интервал от 1 минута. Колони не се образуваха.

Същевременно при стената под срутищено вече са издигнати 23 високи над 5-6 м колони, върху които ще бъдат поставени сводове от автотунела, който се изгражда в този 200-метров участък.

За паркиране при Светата обител се заплаща такса от 5 лева, независимо от времето на престоя.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

  1. Едно към едно

    Ходил съм в много манастири в Гърция, Австрия,Германия, Сърбия, Хърватска, Черна гора, Румъния…Паркирането е БЕЗПЛАТНО. Плаща се билет за вход. При билет от 3/ три/ лева манастирът ще се справи с всичките си нужди, а ако пуснат билет от 5 лева, който включва и музея, всичко ще бъде ОК! Сега се разчита само на приходи от свещи и светена вода. Срамота!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *