Отвориха завещанието на Бен Крос, част от милионите му остават у нас

Живеещият у нас британски актьор Бен Крос, който почина от рак на белия дроб на 18 август, не е забравил България в своето завещание. Солидна част от наследството на звездата, което се оценява на около 30 млн. долара, ще остане в родината ни, която беше дом на актьора в последните му години.

Тук не става въпрос за парите, които Бен оставя на третата си съпруга – атрактивната брюнетка от Русе Деяна Бонева. Според наши източници Крос е предвидил не по-малко от милион долара за основаването на музей на сънародника си Джеймс Баучер – ирландският журналист и пламенен застъпник за българската национална кауза. Както е известно, актьорът се превъплъти в образа на кореспондента на Балканите в спектакъла на ансамбъл “Българе” – Осмото чудо.

Бен Крос в звездната си роля в “Огнените колесници”, 1981 г.

Няколко лично избрани от Бен Крос родопски села също ще получат щедри дарения от имането на звездата. Приживе актьорът е разговарял с техните кметове и им е обещал помощ в строежа на училища и детски градини. Общата сума, която е предвидена за това в завещанието на Крос, също е седемцифрена.

Самият ансамбъл “Българе” също не е пропуснат в последната воля на Крос, както и фестивала в Жеравна, “Аполония” и още половин дузина културни прояви. Иначе голямата част от наследството на актьора очаквано ще си поделят Деяна и децата му от предишни бракове Тиодор и Лорийн, пише Lupa.bg.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *