Отврата от глухарче понижава кръвното и помага за отслабване

Глухарчето е плевел за повечето хора. Растение, което бива разпиляно от вятъра. То обаче е нещо много повече. Глухарчето е билка, която има невероятни ползи за здравето на организма.

Отварата от глухарче се използва от векове в китайската медицина именно заради полезните ѝ свойства. Смята се, че корените на растението насърчават прочистването на организма, черния дроб, жлъчката, оказват благотворно влияние върху ставите и костите.

Специалистите по билково лечение смятат, че отварата от глухарче помага за подобряване на бъбречната функция и улеснява храносмилателния тракт.

В глухарчето се съдържа алкалоидът лутеолин, който дава страхотните ползи на това растение.

За какво помага отварата от глухарче, изброяват от az-jenata.bg.

1. Детоксикира черния дроб. Отварата от глухарче позволява на черния дроб да се освободи от натрупаните токсини по-лесно и да регенерира функционалните си клетки.

2. Детоксикира бъбреците. Отварата от глухарче има диуретичен ефект, което помага за извеждането на излишните течности от тялото и улесняване на бъбречната функция.

3. Стимулира кръвообращението. Глухарчето провокира кръвообращението и помага за по-доброто подхранване с кислород и хранителни вещества на органите и системите.

4. Действа противораково. Отварата от глухарче е препълнена с антиоксиданти, борещи се със свободните радикали и неутрализиращи канцерогенните им ефекти.

5. Облекчава кожни проблеми. Тази отвара е много полезна при акне, кожни възпаления, инфекции, раздразнения.

6. Отслабване и храносмилане. Глухарчето потиска апетита, ускорява клетъчния метаболизъм и помага в отслабването.

7. Повишава имунитета. Благодарение на антиоксидантите отварата от глухарче стимулира имунитета и прави организма устойчив на инфекции и бактерии.

8. Прочиства пикочните пътища. Запознати сме с качествата на червената боровинка по отношение на прочистването на уринарния тракт. Отварата от глухарче обаче има също толкова добър ефект.

9. Понижава холестерола и кръвното налягане. Според изследванията отварата от глухарче има свойствата да намалява нивата на холестерола и да редуцира образуването на плаки по съдовете.

10. За здрави кости и стави. Глухарчето е изключително богато на витамин К, който е важен за здравето на костите и ставите.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *