HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Отец Г. Паликарски от 32 г. кара без отпуска, разтоварва се с пеене в хора на Рилския манастир

Архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски от 32 г. не е взимал отпуск. От работа няма време да отиде на почивка на море, а за по един ден ходи в Рилската света обител да се срещне с монасите и да попее в черквата. Така си отдъхвал и се зареждал с енергия.

След отслужен водосвет при откриване на магазин в Дупница наскоро отец Паликарски се оплака, че и това лято ще остане без отпуск. “След водосвета тръгвам за едно село да отслужа помен. Откакто съм свещеник – три десетилетия вече, не съм излизал в отпуск. Има две свободни места за свещеници, аз и колегите покриваме липсата им. Тъкмо реша да изляза в отпуск, все се отваря работа и продължавам. Имам енории без свещеници. Преди да стана свещеник, всяка събота и неделя ходех с приятели на пикници по планината, намирах време за почивка. Сега не мога да си вдигна главата от работа. Все пътувам нанякъде”, оплака се отец Паликарски.

В двора на къщата си в с Яхиново, община Дупница, той е завъдил 30 кокошки, около 100 пъдпъдъка и други пернати. Всяка сутрин, преди да сложи расото, храни животинките, прави същото и всяка вечер, като се прибере.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *