ОТЗВУК ОТ ЕВРОВОТА! Червеното дупнишко село Бистрица посиня за първи път от 30 години, от 318 гласували 129 са за ГЕРБ

Едно от големите села в община Дупница -Бистрица, където от 30 години БСП неизменно печели изборите и кметът е от левицата, посиня по време на евровота. От имащите право на глас 1460 жители на селото 318 са отишли до урните, като 129 са дали гласа си за ГЕРБ и 89 за БСП. Останалите са дали вота си за други партии и коалиции.

Статистиката сочи, че младите хора са гласували за ГЕРБ, по-възрастните за БСП.

„Имаме депутат от БСП, защо не дойде поне веднъж в селото да ни попита как живеем? Идва от избори на избори. Селото ни е на 5 км от Дупница, за 5 минути е при нас с лекия си автомобил. Преди последните избори за общинско ръководство ни обещаха да идват представители на БСП веднъж месечно в селото и да ни изслушват, да се запознават с проблемите ни. Никой не дойде през последните 4 години. На заседания на ОбС се изказва само Георги Пехливански от БСП. Защо да гласуваме за тях, та те са с ГЕРБ?!“, коментираха вчера жители на селото, които са гласували за БСП на предните избори.

Привържениците на ГЕРБ се хвалеха с магистралите на Бойко  Борисов, но и се гневяха заради огромните апартаменти купени за жълти стотинки.

Селото с 1700 жители в община Дупница – Яхиново, имаше излъчен кандидат за евродепутат от ВМРО, бизнесменът политик Вергил Кацов, който е лидер на „Народен съюз“. Той получи подкрепа от 138 от съселяните си. От 2800 гласа за ВМРО в Кюстендилска област 408 са преференциите за В. Кацов.

„Много съм доволен от вота на избирателите. ВМРО получи подкрепата на 2800 избиратели в Кюстендилска област, което ни нареди на трето място в областта. Аз съм доволен от получените гласове на хората от моето село. Кампанията ни беше на местно ниво. За мен са гласували достатъчно хора, което ме кара да мисля, че на местно ниво хората ме уважават и затова са дали вота си за мен”, заяви пред репортер на „Струма” Кацов.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *