Отзвук от срещата на прокуриста с медици, общински съветници и кмета на Дупница! М. Жайгарова: Ортопедия за месец е заработила 296 лв., 10 000 лв. са отишли за заплати

Завеждащият д-р Л. Таушански: Ние сме трима, двамата лекари получаваме по 1000 лв., а сестрата – 750 лв., заработваме ги само от спешни случаи, какви 10 000 лв.

Изказване на прокуриста Мария Иванова-Жайгарова на срещата със завеждащите отделения, общинските съветници и кмета на Дупница инж. Методи Чимев взриви коментарите на медиците в общинската болница вчера. Повод за недоволството на някои от тях стана отчетът, който Жайгарова направи, и най-вече данните, изнесени за ортопедичното отделение. Тя заяви, че за последния месец то е заработило едва 296 лв., а за заплати отиват 10 000 лв.

За казаното от прокуриста завеждащият отделението д-р Любомир Таушански вчера коментира: „В отделението работим само двама лекари и една сестра. Имахме санитарка, но я уволниха. Какви 10 000 лв. за заплати получаваме? Аз и д-р Каралийски вземаме по 1000 лв. месечно, сестрата поучава 750 лв. заплата”, заяви д-р Таушански и допълни: „Няма как да настаняваме пациенти за лечение, тъй като няма персонал. Двама лекари и една сестра не могат да обслужват цяло отделение. А колкото до заплатите, заработваме си ги само от спешните случаи. Тази нощ съм идвал в болницата заради едно одраскване на малко дете. Това и ми е работата – щом се налага, ставаш и тръгваш”, заяви д-р Таушански.

Медиците са притеснени, че ако М. Жайгарова напусне, то болницата ще хлопне кепенци, защото според тях с нея ще си тръгнат и хора от персонала, назначени от нея на ключови позиции – главната сестра, главният счетоводител, лекари…

Именно заради това по време на срещата миналия ден д-р Кр. Кръстев попита прокуриста Жайгарова дали ще си тръгне със специалистите, които е довела в болницата. На този въпрос тя отговори, че тя не може да ги накара да останат на работа.

Преди време пред „Струма“ М. Иванова-Жайгарова каза, че назначава хора, които познава като професионалисти. „Моите познати са от София, тук, в Дупница, не познавам почти никого”, заяви тогава тя.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Л. Таушански

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *