ОТЗВУК СЛЕД ГРЪМКАТА ПОБЕДА В ДЪЖДА! Треньорът на „Пирин“ У. Фийни: Не ми говорете, че британското време е лошо

Играчът на мача Пр. Йорданов: С добри футболисти се играе лесно

Наставникът на орлетата Уорън Фийни прояви сдържаност в емоциите след гръмката победа  с 4:1 срещу „Янтра“ в късната и обилно наквасена от дъжда съботна вечер. Северноирландецът отправи благодарности най-вече към работниците, обгрижващи тревното покритие на стадион „Христо Ботев“, отколкото да похвали подопечните си.

„Специално искам да отбележа свършеното от хората, които поддържат терена, тъй като няколко часа преди мача на игрището можеше да се плува с лодка, а в крайна сметка срещата се проведе при нормални условия. Големи аплаузи за тях. Обикновено предмет на разговори е британското време. Но се оказа, че времето тук, в деня на двубоя, беше по-лошо“, отсече предводителят на пиринци, след което обобщи мнението си за представянето на своя отбор.

„Знаех, че ще е трудно срещу отбор, който е спечелил предишната седмица. Наясно съм, че няма да има лесни мачове и занапред. Губехме топката прекалено лесно в определени моменти. Но все пак контролирахме играта и темпото почти през цялото време. Аз съм мениджър и никога не съм напълно доволен от показаното от моите футболисти, независимо от резултата. Искам най-доброто, защото разполагаме с най-доброто“, допълни специалистът.

Призът на феновете за играч на мача отиде за автора на две от попаденията Преслав Йорданов, чиято равносметка дотук е 3 гола в 2 кръга. „Лесно се играе с добри футболисти, каквито „Пирин“ има в изобилие. Получи се здрав сблъсък, въпреки лошото време. Започнахме малко прибързано, защото искахме да отбележим колкото се може по-рано. Това ни изигра лоша шега в началните трийсетина минути, докато падне първият гол на Карачанаков. След това дойде изравняването от пряк свободен удар и малко се стъписахме. През второто полувреме обаче надиграхме категорично отбора на „Янтра“ и заслужено спечелихме с разлика. В съблекалнята си казахме,че трябва да излезем и да покажем това, на което сме способни. Моята работа е да вкарвам. Радвам се, че успявам до момента и се надявам да продължавам да го правя редовно, за да помагам на отбора. Не бих казал, че този мач е бил на кантар, независимо че съперникът стигна до равенство, което се запази до почивката. Това обаче трябва да ни е поука да започваме съсредоточено от самото начало и нито за миг да не се отпускаме, защото срещу нас всички отбори ще се хвърлят здраво и ние трябва да сме пределно мобилизирани, за да може да не допускаме грешки“, коментира таранът.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *