Откажете алкохола само за седмица и ще се шокирате от резултатите

Много от нас обичат да облекчават стреса след тежка работна седмица с помощта на две или три чашки вино или друга алкохолна напитка.

Хората чувстват, че искат да “разпуснат” през уикенда и по тази причина посягат към чашката.

Това има определен ефект върху тялото. Учените съветват да направите интересен експеримент с тялото си и да се откажете от употребата на алкохол само за 1 седмица.

Ще останете изумени какво ще се случи с тялото ви! 

1. Ще се чувствате по-спокойни и наспали се

Всеки е бил в състояние сутрин да не иска да стане от леглото, след като снощи е консумирал алкохол. Специалистът в областта на злоупотребата с алкохола Аарон Щернлич отбелязва, че алкохолът е токсин.

Независимо от това колко алкохол сте изпили, този токсин ще засегне абсолютно всички части на тялото ви. По този начин ще ви боли главата, а сънят няма да бъде толкова добър и пълноценен, колкото ви се иска.

2. Подобряване на настроението 

Седем дни без алкохол е, разбира се, кратко време. Но дори и в такъв кратък срок, можете да забележите колко по-добро е настроението ви. Учените отбелязват, че алкохолът е депресант. Съответно, когато пиеш алкохол, не е необичайно да изпаднеш в депресивни, тъжни настроения, депресивни мисли (разбира се, говорим за времето след консумацията на алкохол).

3. Липса на силно чувство за глад 

Алкохолният глад ни кара да ядем като за световно. Диетолозите отбелязват, че алкохолните напитки изместват хранителните вещества от нашето тяло, които са толкова необходими за нормалния му метаболизъм.

4. Перфектно изглеждаща кожа

Не само за жените е важно да изглеждат добре. Всеки трябва да се грижи за кожата, а чудесен начин да направите това е да елиминирате наличието на градусови напитки в тялото, пише
zdrave.to.

Може би сте обърнали внимание (а ако не, обърнете специално внимание) – когато се събудите сутрин след тежка вечер, ще видите човек с червено и подуто лице в огледалото.

5. Повече енергия

Алкохолът дехидратира. А нашето тяло има нужда от вода. Без вода, тялото ни не е в състояние да направи нищо.

Наличието на енергия в отсъствието на вода е невъзожмно. При обезводняване губите енергия.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *