Откакто използвам правилно Витамин Е , всички приятелки ми завиждат

Всички сме запознати с полезните свойства на Витамин Е. Той е мощен антиоксидант, необходим за разграждането на всички мазнини в тялото ни. Освен това предотвратява образуването на токсични молекули в организма.

Голяма част от хранителните продукти съдържат Витамин Е, но разликата е в количеството. И ако се нуждаете от по-големи количества от него, се налага да си го набавяте чрез хранителни добавки.

Прекомерната му употреба обаче може да предизвика гадене, диария, умора, главоболие, болки в стомаха или дори кръвозагуба.

Заради свойствата, които притежава, някои наричат Витамин Е витаминът на младостта, защото помага изключително много в борбата със стареенето. Жълтъкът на яйцата, растителните масла, както и соята, авокадото, кокосът или оризът, зелените листни зеленчуци, зърнените храни и пълнозърнестият хляб са основните храни, съдържащи Витамин Е.

Днес ще ви разкажем колко полезен може да бъде този витамин за добрия ви външен вид.

Както е известно, Витамин Е се среща не само под формата на капсули, но може да бъде получен и по естествен път, от бобови растения и зеленчуци. Това позволява да го използвате и като маска за лице. А за по-добър резултат, може да прибавяте и капсула Витамин Е.

За приготвянето на маската са ви нужни:

– морков
– авокадо
 8 капсули витамин Е
– вода

Приготвяне

Към моркова и авокадото прибавете малко количество вода и пасирайте, докато не получите еднородна смес. След това прибавете капсулите и отново разбъркайте.

Начин на употреба

Веднага след като приготвите сместа, я нанесете на лицето си. Оставете я 20-ина минути, след това измийте добре с вода. Веднага след това ще започнете да усещате витамина по кожата си.

Друга маска, която може да си приготвите, е с банан. Към него освен вода, трябва да прибавите и една капсула Витамин Е. Отново пасирате до получаването на хомогенна смес и нанасяте на лицето. Оставяте да действа 20 минути и измивате добре с вода. Тази маска е особено подходяща за хора с т.нар. възрастови петна по кожата.

Не губете време и опитайте една от тях. Гарантираме ви, че резултатите ще са ефективни! /jenata.blitz.bg

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *