Откраднаха два златни ланеца от личния „Мерцедес” на кмета на якорудското село Конарско

Два златни синджира с общ грамаж от 200 г са откраднати от личния автомобил „Мерцедес“ на кмета на якорудското село Конарско Ахмед Ахмед. Кражбата е извършена в нощта на събота срещу неделя. Откраднатите ланци са били в жабката на автомобила, който половин час преди полунощ в събота е оставен пред кметския дом отключен, което улеснило крадците. Кражбата е констатирана рано сутринта в неделя, когато Ахмед Ахмед видял изкъртената вратичка на жабката и установил липсата на златните накити.

Пред репортер на „Струма” Ахмед Ахмед сподели, че това е първата кражба в селото и няма подозрения кой би могъл да е извършителят.

„Синджирите бяха скъсани и ходих до златар, за да ги оставя на ремонт. Той не работеше, оставих ги в жабката и вечерта забравих да ги прибера. Тя беше заключена, но вратата на автомобила не. Крадците са разбили жабката и са ги взели, друго от автомобила не липсва. Нямам съмнения за извършител и не мога да отправям обвинения към никого”, каза Ахмед Ахмед,

За кражбата е подаден сигнал в полицията, уведомена е и Районна прокуратура – Разлог. По случая все още се работи. На този етап няма информация извършителите да са установени.   

Стойността на нанесената щета е в процес на установяване, но става въпрос за хиляди левове. Към момента продажната цена на златните накити е около 75 лева за грам, а изкупната около 50 лева.

ЯНА ЙОРДАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *