Откриват детска градина в Буково

Нова общинска детска градина да се открие в село Буково, решиха на сесия общинските съветници от Гоце Делчев. Тя трябва да стартира работа от 1 септември с капацитет 54 деца от 2- до 7-годишна възраст, които ще бъдат разпределени в две групи. Ще бъдат разкрити общо 8 щатни работни места, от които половината ще бъдат педагогически – един директор и трима учители. Другите 4 щата ще бъдат за непедагогически персонал.

На последното преди лятната ваканция заседание местните парламентаристи решиха и да включат школото в Баничан в актуализирания списък на средищните училища през следващата учебна година. В учебното заведение учат и децата от съседното село Господинци.

Основното училище в Буково и тази година ще бъде защитено. Ако това не се случи, над 80 деца ще трябва да пътуват десетки километри от дома си до класните стаи. Отчетен е и фактът, че през зимата пътуването от и към селото е много рисковано заради стръмен участък.

В общинските училища през тази учебна година ще има и 31 маломерни паралелки с общо 174 ученици, а максималният брой деца в групите на детските градини ще е 28. Стриктно ще се следи за спазване на възрастовите граници в тях: 2-4 години, 4-5 години, 5-6 години и 6-7 години.

ВАСИЛ НИКОЛОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *