Открити са телата на загиналите българи при самолетната катастрофа в Македония

Намерени са телата на четиримата пътници от малкия самолет „Чесна“, който във вторник привечер падна на около 5 километра северозападно от връх Солунска Глава в Македония, на около 30 км южно от Скопие.

Загиналите са баща, майка и две деца, граждани на България. Самолетът е летял от Охрид за София, предава скопското електронно издание „МКД“.

По неофициална информация, загиналите са Георги Ангелов Бошнаков (1970), Калина Цонева Корнайева (1972), Гергана Георгиева Бошнакова (2000) и Биляна Георгиева Бошнакова (2005). Остатъците от самолета са забелязани от хеликоптери и спасителни екипи на местното Министерство на вътрешните работи. Именно Бошнаков е управлявал самолета.

Според скопския телевизионен канал „ТВ 21“, телата и останките на самолета се намират на 2200 м надморска височина на непристъпен терен. Снощи издирвателната операция е била прекратена заради лошото време. Причините за инцидента все още се изясняват, но малко преди самолетът да се разбие пилотът е поискал да кацне аварийно заради турболенция и лошото време, но после е решил да продължи полета.

От МВР и МВнР заявиха, че са в непрекъснат контакт с македонските си колеги. Българските власти са предложили да изпратят наши екипи на мястото на инцидента.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *