Откриха марихуана за над 1 млн. лв. при спецакция в Русенско

Повече от 140 кг марихуана за над 1 млн. лева по пазарни цени е открита при спецоперация в Русенско, съобщи началникът на сектор “Противодействие на криминалната престъпност” в крайдунавския град Петър Ванев.

Марихуаната е била отглеждана в халета в стопански двор в село Новград. На място са арестувани седем души, а други двама са задържани в София.

“Изключително затворен цикъл на производство. В една от сградите е имало спални, кухненски помещения и санитарни възли. Хората влизат и не излизат от там, за да не будят подозрение”, обясни Ванев. Той коментира, че няколко фирми имат отношение към имота.

При операцията са открити и над 1743 саксии с марихуана. Иззети са четири автомобила, както и множество документи, сочещи към фирми, от които вероятно са закупени части от оборудването. Също така са намерени голям брой телефони, компютърни конфигурации, таблети, системи за видеонаблюдение и радиовръзка.

Ванев каза още, че четирима от задържаните вече са осъждани. Единият мъж има присъда за притежание на оръжие, а други трима – за наркотици. По думите му това е най-голямата оранжерия за марихуана, откривана досега в региона.

Работата по случая продължава. Предстои да бъдат повдигнати обвинения. Към настоящия момент осем от тях са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура в Русе за срок от 72 часа.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *