Откриха напълно обновеното Второ ОУ в гр. Гоце Делчев

Тържествено откриха напълно обновеното Второ ОУ в Гоце Делчев. На церемонията присъства началникът на Районното управление по образованието в Благоевград Ивайло Златанов, ръководството на община Гоце Делчев, народният представител Богдан Боцев, общински съветници, директори на детски и учебни заведения, родители. Водосвет на напълно обновената училищна сграда и двора отслужи Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим.

Със средства от проекта беше извършен цялостен външен и вътрешен ремонт на сградата и дворното пространство. Освен това е подменена цялата котелна и отоплителна инсталация с извършена автоматизация. Изградени са нови системи за видеонаблюдение, пожарно известяване, оповестителна, интернет инсталация. В рамките на проекта е направено и разширение на физкултурния салон, изградена е актова зала, където да се правят чествания и други културни мероприятия. Доставено е ново компютърно и мултимедийно оборудване. Всички класни стаи са с нови мебели и обзавеждане. Изградена е нова спортна площадка с изкуствена настилка и осветление. Подменени са всички подови настилки в класните стаи, учебните помещения и стълбища с най-съвременни такива. Направена е нова ограда, обновени са изцяло и зелените площи.

Директорът на учебното заведение Цветанка Петричкова изказа благодарност на община Гоце Делчев за разработения и спечелен проект, чрез който училището е напълно обновено, и с гордост ще може да посрещне своите ученици на 15 септември. 

„Това е един сериозен проект, чрез който ние даваме принос като общинско ръководство за подобряване на образователната система в общината. От тези 6 милиона лева за Второ основно училище бе предвидена най-голямата сума, тъй като това е най-големият обект. Радвам се, че днес училището е превърнато в един истински дворец на образованието и предоставя прекрасни условия за образование на учениците и работа на учителите”, каза кметът Владимир Москов. Той допълни, че е необходимо направеното с много труд да бъде пазено, защото в него са вложени парите на данъкоплатците, и обеща, че и последните три училища в общината – Трето ОУ «Братя Миладинови» и учебните заведения в Мосомище и Лъжница, ще бъдат обновени по предстоящи проекти.

Обновеното Второ ОУ „Гоце Делчев“ бе официално открито с прерязването на лента от кмета на община Гоце делчев Владимир Москов, председателя на Общинския съвет Димитър Балтаджиев и началника на РУО – Благоевград Ивайло Златанов.

ИВАН ПЕТРОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *