HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Откриха обновената сграда на Районната служба по пожарна безопасност в Благоевград

С тържествена церемония бе открита обновената сграда на Районната служба по пожарна безопасност в Благоевград. Началникът на кабинета на МВР Анжелина Тотева, директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов, кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов, областният управител Бисер Михайлов, директорът на РД ПЗНС Георги Пармаков и началникът РС ПБЗНС Боян Кондуров прерязаха лентата на санираната сграда.  Гостите на церемонията бяха приветствани от кмета д-р Камбитов, който благодари за добрата комуникация на институциите на различни нива.  „Казват, че всичко е добре, когато свършва добре. Радвам се, че реализирахме този проект. Днес в централен ежедневник, имаше статия озаглавена „Благоевград пак номер 1 по санирането“. Сградата на РС „Пожарна безопасност и защита на населението“ е поредното доказателство за това. Тя е първата по ОП „Региони в растеж“, която е обновена. Сградата е държавна собственост и е допустима по Програмата. Ако нямаше обжалване, в момента щяхме да изпълняваме и реализацията по саниране на сградата  на ОД МВР, но надявам се до месец и половина да започнем работа и там“, каза в част от приветственото си слово кметът д-р Камбитов.

От своя страна директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов благодари на кмета Камбитов за поетия и изпълнен ангажимент. „Успяхме да направим тази прекрасна сграда. Идеята на кмета  Камбитов е пионерска“, каза гл. комисар Николай Николов“. Той поясни, че още 21 общини са последвали примера на Благоевград и са започнали работа по подобни проекти.

По време на церемонията беше извършен и водосвет за здраве от свещениците от благоевградския храм „Въведение Богородично“ – отец  Андон Шавулев и отец Петър Стефанов. Възпитаници на Център за личностно и творческо развитие разчупиха питка с мед за присъстващите на събитието.

На финала официалните гости разгледаха извършените дейности в самата сграда, а кметът на Благоевград д-р Камбитов пое ангажимент Общината да помогне за належащи ремонтни дейности, които не са предмет на дейностите по проекта за обновяване.

Дейностите по саниране на сградата на РС „Пожарна безопасност“ са в рамките на проект „Енергийна ефективност “Въвеждане на мерки за енергийна ефективност, осигуряване на достъп за хора в неравностойно положение в сградата на Регионална служба  “Пожарна безопасност и защита на населението – Благоевград”  по ОП „Региони растеж 2014-2020“. Стойността  на проекта е  586 500 лв. С изпълнението му е постигнато повишаване на енергийната ефективност и редуциране на енергопотреблението в сградата, обект на интервенция по проекта. Освен това вече са осигурени  по-добри условия на работа на служителите на РСПБЗН – Благоевград, екологична и енергийно – ефективна работна среда и се осигури достъп за хора в неравностойно положение.

На официалната церемония присъстваха още председателят на Общински съвет Радослав Тасков, заместник-кметовете на Благоевград Зорница Кралева, Христина Шопова и Иво Николов. Преди да бъде открита  обновената сграда, в Община Благоевград се проведе и официална пресконференция, на която ръководителят на проекта Костадин Георгиев представи изпълнените дейности и постигнатите резултати.

Община Благоевград работи по проекти по ОП „Региони в растеж“ за над 44 млн. лева.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *