Откриха оръжие и бланка за криминална регистрация в офиса на Божков

Оригинална бланка на МВР с две стари присъди на Васил Божков и криминална регистрация бяха открити при ново претърсване на офиса на бизнесмена, предава Нова ТВ. От специализираната прокуратура разпространиха и кадри. Документите, както и огнестрелно оръжие, са били заключени в каса в сградата на „Нове холдинг”.

От оригиналната бланка на МВР става ясно, че Васил Божков е бил задържан и осъждан по времето на социализма. Става дума за две присъди. Първата е от 1979 г. за незаконна тогава хазартна дейност, а втората е от 1982 г. за нанасяне на средна телесна повреда. От прокуратурата са разпоредили на главния секретар на МВР да провери как въпросната оригинална бланка е попаднала в Божков, след като трябва да е в регистрите на МВР.

Освен претърсвания в „Нове Холдинг”, бяха  иззети и предмети – движими културни ценности. По част от тях дори имало следи от пръст.  Докато разследващите опаковаха артефактите, от фондация „Тракия” реагираха остро и изпратиха снимка.

„Дошли са само с някакъв сандък, опаковат предметите в някакво фолио и се държат изключително грубо и нехуманно с представителите на фондацията. Би трябвало да се опаковат в индивидуални опаковки, които се правят в продължение на седмици. Тези индивидуални опаковки се слагат в специални контейнери, които са херметически затворени и влагоустойчиви”, заяви Десислава Видкова, PR на фондация „Тракия”.

В прессъобщение от прокуратурата контрираха, че откритите находки били съхранявани в кутии от пури и обувки, както и в кашони от памперси.

Иззетите предмети бяха откарани в Националния исторически музей малко преди 17 ч. От държавното обвинение увериха, че те ще се съхраняват по международни стандарти.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *