Откриха отвлечения Адриан Златков, бащата сам платил откупа

Бащата на отвлечения Адриан Златков – собственикът на “Софавто” Тони Златков, сам е платил откупа за 25-годишния си син вечерта на 8 септември. Това разкриха пред пик криминалисти, работили по случая, които допълват, че още миналата сряда семейството на похитеното момче е пожелало полицията да престане работа по случая.

По думите им най-вероятно именно тогава похитителите са се свързали със семейството. Това е станало по някакъв таен канал, а не през мобилните телефони на близките, защото разследващите са ги подслушвали, но не са засекли подобно обаждане. Остава мистерия как е станала свръзката и какви са били исканията им, но едно от тях със сигурност е било полицията да се оттегли от случая, ако Златкови искат да видят момчето отново живо и здраво. Именно за това бащата е решил да рискува и да се придържа от първоначалния план да помага на разследващите.

“В такава ситуация е напълно нормално хората да не искат да рискуват. След това са му дали 3 дни да събере парите, тъй като за големи суми се иска време, докато бъдат заявени и изтеглени от банката”, обясняват още криминалисти. До момента не е ясно точно каква сума е платена за момчето, но се говори за 3 млн. лв., с каквито бащата разполагал и можел да намери без проблем. Възможно е обаче в крайна сметка откупът да е бил и по-малък, защото е събран сравнително бързо от семейството на Адриан. Според разследващите сумата е предадена още в петък вечерта, когато те изгубили следите на Тони Златков. 25-годишното момче пък било върнато точно в 22 ч. днес край Панчерево, както съобщи преди минути МВР.

В момента на мястото, където е оставено от похитителите се извършват следствени действия. Самият Адриан Златков също ще бъде разпитан в близките часове, след като премине първоначалният шок. Не е ясно обаче дали той ще съдейства на разследващите, тъй като е възможно да предпочете да мълчи от страх да не застраши отново своя живот или този на семейството си.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *