Откриха отломките на руския самолет

Откриха отломки от изчезналия от радарите самолет Ан-26 в Камчатка, Русия. Отломки са били открити на близо четири километра от село Палана, предава skandal.bg. По-рано днес бе съобщено, че руски самолет Ан-26 с близо 30 души на борда е изчезнал от радарите над полуостров Камчатка в Далечния изток на Русия.

Лента.ру съобщи, че катастрофата може да е станала, след като самолетът се е блъснал в скала. Работи се по тази версия. Бяха мобилизирани всички налични ресурси в търсенето на самолета. Сега властите правят всичко възможно, за да стигнат до мястото на произшествието. По предварителни данни няма оцелели.

ТАСС съобщи, че на борда на самолета е имало 29 души: 23 пътници и 6-членен екипаж. Повечето от пътниците са жители на Палана. Изчезналият Ан-26 е бил построен през 1982 г., а сертификатът му за летателна годност изтича на 30 август 2021 г. В администрацията на селището Палана е открита гореща линия. Екипажът не е докладвал за проблеми, преди да прекъсне връзката с него, каза източник от службите за спешна помощ.

Изчезналият самолет принадлежи на компанията “Камчатское авиационное предприятие”. Директорът на компанията Алексей Хабаров каза пред агенция “Интерфакс”, че самолетът е бил технически изправен преди полета. Властите са започнали разследване. В ход е издирвателна операция. Самолет и два хеликоптера са изпратени по маршрута на изчезналия Ан-26. Самолетът се готвел за кацане, но връзката с него прекъснала, когато бил на около 10 километра от летището на Палана.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *