Откриха седем разновидности на COVID-19 в САЩ

Американски учени успяха да идентифицират седем разновидности на коронавируса, които се разпространиха в САЩ, съобщава в. “Ню Йорк таймс”.

Изследването е било проведено от група специалисти от университети в щатите Ню Йорк, Ню Мексико, Луизиана, Пенсилвания и Уайоминг.

Всички от идентифицираните разновидности притежават сходни мутации. Те се отнасят най-вече до особеностите как вирусът прониква в клетката. Още не е установено със сигурност дали новите щамове са по-заразни.

В публикацията се цитира мнението на вирусолога от университета на щата Луизиана Джеръми Камила, взел участие в проучването. Той изказа увереност, че мутациите, за които става дума, се явяват “еволюционно преимущество” за вируса.

Специалистите установяват в каква степен са се разпространили споменатите седем разновидности. В кои американски щати те са се появили най-напред все още не е установено.

По данни на федералните Центрове за контрол и профилактика на заболяванията на САЩ в 40 американски щата са били регистрирани над 1100 случая на заразявания с британския вариант на коронавируса, а в 8 щата са били идентифицирани 17 носители на южноафриканската разновидност на патогена. В два щата са били открити сумарно три случая на заразявания с бразилския щам

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *