Откриха 8 работещи заведения навръх 8-ми декември

Редица нарушения на забраната за работа на заведенията. Проверката беше инициирана от Министерството на туризма. А навръх 8-ми декември в София се е стигнало и до арест заради неспазване на мерките срещу вируса. Един от фрапиращите случай – наргиле бар е отворил врати за 40 души за студентския празник.

От полицията са направили общо над 1000 проверки за работещи заведения навръх студентския празник. Само в София миналата нощ са открили 7 бара, в които има клиенти. Сред тях – наргиле бар, който се намира в пазар „Илинден”. Въпреки забраната, собственикът на пазара заяви пред NOVA, че го е дал под наем за вечерта на частно лице, за частно парти.

След купона през нощта, днес наргиле барът беше заключен. Помещението е било отдадено под наем само за конкретната вечер. След намесата на полицията, от пазара казват, че вече няма да дават бара под наем.  Заради партито в наргиле бара на пазара са съставени няколко акта.

„На юридическото лице е съставен акт за нарушение по Закона за здравето. На управителя също . Намерено е и нерегламентирано съхраняване на тютюн”, обясни министърът на вътрешните работи Христо Терзийски.

Най-много проверки навръх 8 декември е имало в София – 360. От въвеждането на мерките има съставени над 25 000 акта за нарушаването им от страна на полицията.

„За страната имаме един единствен случай, за Пловдив е установено заведение, което работи, т.е. в Асеновград. А в София са установени 7 нарушения, за които са съставени актове по Закона за здравето. Имаме дисциплинирано общество и собственици на заведения”, смята министърът.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *