ОТКРОВЕНИЕ! Вратарят на „Вихрен” Стефано Кунчев: Бившите ми шефове фалшифицираха подписа ми и „усвоиха” моя бонус от 10 000 лв.

Около вратаря на „Вихрен” Стефано Кунчев винаги е интересно. Тези дни стана ясно, че 27-годишният троянчанин е осъдил бившия си клуб „Локомотив” /Горна Оряховица/ за дължими суми по договора между двете страни, а покрай този казус изплуваха още любопитни подробности около житието на култовия страж. За евентуалното продължение на съдебната сага между него и ръководството на железничарите Кунчев говори пред вестник “Струма”.

– Стефано, защо едва сега се дава гласност на проблемите ти с „Локомотив” /ГО/?

– Съдебния иск съм го завел отдавна, но сега излезе съдебното решение. Реших да говоря за това, за да стане ясно какво се е случило, докато бях в този отбор.

– Откъде започна всичко?

– Играех в Трета норвежка дивизия, в отбора на „Егурсунд”. Борехме се за влизане, условията за подготовка бяха отлични, получавах 3000 евро заплата, но не можах да свикна с живота там. Ангел Червенков ме покани в „Локомотив” и си събрах багажа от Норвегия. Заиграх при железничарите, за съжаление се контузих, а Червенков го уволниха. Заради контузията ми шефовете взеха решение да ми намалят заплатата наполовина. После разбрах, че общината ми е гласувала бонус от 10 000 лв., като вид стимул. Сумата така и не стигна до мен, защото от клуба са фалшифицирали подписа ми и са “усвоили” парите. Накрая ме уволниха заради “неявяване на работа”, а аз бях контузен. Това е общо взето.

– И се зае да съдиш бившия си клуб?

– Естествено, но за жалост останах сам. Моите съотборници, които също имаха да получават пари, бяха заплашени, че ако разтрогнат по вина на клуба, няма да получат нищо. Всички се отказаха, за да нямат проблеми.

– Какво трябва да ти платят от Горна Оряховица според съдебното решение?

– След година и половина успях да ги осъдя. От там трябва да ми платят дължимите четири заплати, но не парите са най-важното за мен. Исках да покажа на останалите си колеги, че никой не може да им попречи да си потърсят правата. Нещо повече, аз възнамерявам да обжалвам решението на съда, тъй като считам, че съм бил неправомерно уволнен. Когато си с изтекъл договор, никой няма право да те уволнява с мотива “неявяване на работа”, нали?

– Как са нещата във “Вихрен”?

– Достатъчно време съм в Сандански, вече свикнах, харесва ми. Изоставаме доста с точките от „Хебър”, но можем да наваксаме. Ние искаме не просто да влезем във Втора лига като отбора без емблемата, а да последваме примера на „Арда”, които за две години направиха много. Знаете, че това лято отборът ни бе сформиран буквално седмица преди старта на първенството. Здравко Лазаров има оригинални треньорски идеи, убеден съм, че отборът ще продължи да се развива в положителна насока.

Разговаря СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *