Отличникът на V СУ Б. Ангелов с емоционално признание на бала си: Тъжен съм, не искам да завършвам, а да остана в любимото училище

„Този ден не е много щастлив за мен. Чувствам се тъжен, защото не искам да завършвам, а да остана и да продължа да съм ученик в любимото си училище”, емоционалното признание направи навръх бала си Божидар Ангелов, отличникът на випуск 2020 на благоевградското V СУ „Георги Измирлиев”. Прегърнал класния си ръководител, учителката по информатика и ИТ Миглена Янева, Божидар разказа как през всичките изминали години ходил с огромно желание и радост на училище. Самият той е сред най-изявените ученици на V СУ и от дълги години е водещ училищното радио. На всеки празник, а често и без специален повод Божидар сам си измисля и подготвя темата, изготвя си целия сценарий  и с преки включвания  не само внася много положителни емоции по класните стаи, но учениците научават и нови и полезни неща.

„Искам да благодаря на ръководството на V СУ, затова, че ми дадоха възможност да сбъдна мечтата си и да се развивам”, сподели развълнуван радиоводещият, решил да учи журналистика и при всяка възможност да се връща в училище.

С класната се снима и другият отличник на випуска Велизар Китанов, който се е насочил към микробиологията.

 „С повечето от учениците сме заедно от 5 клас. През всичките тези години не са ми създавали никакви проблеми. Те са изключително отговорни както към учебния процес, така и към самите себе си”, похвали вече бившите си ученици М. Янева и уверено поведе завършващите от паралелката с профил технологичен – „Предприемачество и бизнес”, по червения килим.

С усмивки, празнична еуфория и отброявания до 12 дефилираха и абитуриентите на Професионалната гимназия по туризъм и лека промишленост „Гоце Делчев”. Че за годините в училище е усвоил кулинарните тънкости, но мечтата му е да постъпи  във военновъздушните сили, призна Адриан Кочев от специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки”.

Бъдещите си планове, свързани с това да изучава психология, пък разкри отличничката на випуска Симона Каменова, завършваща специалност „Фризьор”, а класната Ангелина Граховска пожела на всички на добър час!

По традиция бала си в Благоевград празнуваха и абитуриентите на СУ „Христо Ботев” в Кочериново. Предвождани от класния си Райчо Калайджийски, те също минаха по червения килим, докато родители и близки ги аплодираха и снимаха. Горда с успеха на сина си Светлин, който е отличник на випуска, бе майка му Даниела Миланова, учител в СУ в Кочерново.

„Миналата година като класна изведох випуска с дванадесетокласниците, а сега отново преживявам вълнението и емоциите, този път като родител. Чувството е неописуемо”, призна учителката по история и се снима заедно със сина си, избрал да учи английска филология, и с дамата на бала му  Деница, която е негова братовчедка.     

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *