ОбС шефът А. Тодоров остава на поста си

Общинският съвет в Благоевград отложи за следващата си редовна сесия обсъждането на предложението за предсрочно прекратяване правомощията на председателя Андон Тодоров. От ГЕРБ предложиха точката да бъде върната за следващо заседание, защото това е тежко решение, трябват повече дебати по темата и ясна позиция накъде върви Местния парламент. 20 от съветниците бяха “За” връщане на точката, 13 – “Против” и 2-ма се въздържаха. Общинските съветници ще заседават отново в последния петък на месец юни.

Както struma.bg писа, ОбС-Благоевград заседава извънредно днес. Общинският съветник и заместник-председател на местния парламент Калоян Ханджийски внесе предложение за извънредна точка в дневния ред, свързана с предсрочно прекратяване правомощията на ОбС шефа. Мотивите му са авторитарно управление на Тодоров и лоша комуникация с кметското ръководство.

На днешното заседание, без дебат, общинските съветници приеха промени в Етичния си кодекс. Приети бяха също отчетите и балансите на всички общински дружества.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *