Отложиха делото за промяна на затворническия режим на Куйович

Софийският градски съд отложи за 17 октомври делото по жалба от Будимир Куйович срещу заповед на шефа на затвора, с която режимът на излежаване на присъдата на наркобоса беше променен от лек на общ, съобщава БГНЕС.

Процесът е отложен за събиране на доказателства. “Ще бъдат разпитвани свидетели, ще се приобщават документи, за да се изяснява дали е законосъобразна заповедта за промяна на режима или не“, посочи прокурор Андрей Янкулов.

В съда има образувано и друго дело по искане на началника на затвора Куйович да бъде преместен от общежитие от открит тип в такова от закрит. През септември то бе отложено за 15 октомври.

В края на август наркобосът беше задържан на магистрала “Тракия” да шофира с фалшива книжка, издадена уж в Португалия. Към онзи момент черногорецът бил пуснат в отпуск от откритото общежитие в Казичене, където излежаваше присъда от 16 години за наркотрафик. Куйович беше заловен с фалшивия документ за управление на МПС при рутинна проверка на “Пътна полиция” на изхода на София.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *