Отложиха делото на БСП за отстраняването на кмета Ат. Камбитов

Адвокатът Петьо Петков, който представлява кмета на община Благоевград на днешното дело в Административен съд по жалбата на БСП, с която се оспорва решение на ОИК за предсрочно прекратяване на правомощията на кмета, поиска спиране на делото.

Причината за това е, че има образувано друго търговско дело в Окръжен съд-Благоевград, което касае участието на кмета Камбитов във фирма “Старт 2015” ЕООД, заради което бе поискано предсрочното прекратяване на неговия мандат. Той твърди, че е станала техническа грешка и е направено искане за обявяване на вписването за нищожно.

Адвокат Гергана Янчева, представляваща БСП, заяви, че делото в Окръжен съд няма отношение към административния спор и поиска да бъде извършена съдебно-счетоводна експертиза на фирма
“Старт 2015” ЕООД с цел проверка какава печалба е разпределяна през 2016-2017 г. Според нея са налице безспорни доказателства, че Камбитов е бил управител по време, когато е бил кмет.

За събиране на всички доказателства делото бе отложено за 25 юни.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

  1. Очаквано

    Очаваше се Лъжльото-падежки да сътвори ПОРЕДНАТА измислена ЛЪЖА

    Отговор
  2. Смях в залата

    И какво е другото образувано дело с/у фелшера Камбитов? Да не би Камбитов да твърди ,че е невинен и Шекерлийска без да иска му е натресла някаква си фирмичка от която Камбитов е взел печалба 80000лв.

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *