Отложиха избора на одитор за УВЕКС, кандидатите участват в конкурс за още 2 общински дружества

Отварянето на офертите за избор на фирма за извършване на независим финансов одит на общинско дружество УВЕКС ЕООД – Сандански се отложи. Това стана по време на заседание на Постоянната комисия по бюджет и финанси в Общинския съвет на курортния град, с председател Живко Иванов, който бе категоричен, че на този етап няма как да се отворят офертите, тъй като четирите фирми, подали документи, участват и в процедурата за избор на одитор на МБАЛ „Югозападна болница” ЕООД и Медицински център „Св. св. Козма и Дамян”.

На последващо насрочено заседание на временната комисия ще се реши как ще продължи процедурата по избор на финансов одитор на дружество УВЕКС с управител Крум Аргиров.

Съветникът д-р Димитър Станоев поясни на колегите си, че за 2018 година вече е избран одитор на МБАЛ „Югозападна болница” и Медицински център „Св. св. Козма и Дамян”.

Юристът на болницата Валентина Глинджурска и главният счетоводител Яким Чиликов потвърдиха пред комисията казаното от д-р Станоев и заявиха, че ще съобщят на Общинския съвет коя е избраната фирма.

Оказа се, че Общинският съвет в Сандански не е в правомощията да провежда процедурата по избор на одитор на Югозападна болница. Това е в правото на Общото събрание на дружеството, в което членуват общините Сандански, Струмяни, Кресна и Петрич.

Председателят на ПК по бюджет и финанси Ж. Иванов заяви на колегите си, че е допусната грешка при взимане на решение за избор на одитор, като са включили в една процедура и трите общински дружества.

„Тъй като не присъствах на заседанието, аз няма да си сложа подписа върху протокола и да участвам в отваряне на офертите”, заяви Ж. Иванов и предложи нова дата за провеждане на процедурата по избор на одитор на дружество УВЕКС.

ЛИДИЯ МАНЕВА

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *