Отлюспеният от групата на БСП в ОбС – Дупница съветник д-р П. Дангов отново последен в листата на червените за изборите на 11 юли

Отлюспеният от групата на БСП в Общински съвет – Дупница д-р Първан Дангов отново ще е на последното място в листата на БСП в 10 МИР – Кюстендил за предстоящия на 11 юли вот за 46-о народно събрание. Той ще бъде отново на 8-а позиция в листата, която е определена за гражданската квота.

Все още не е ясно кой ще представлява АБВ в листата на БСП, въпреки че се спряга името на актьора Веселин Плачков. На 4 юни от „Позитано” ще се произнесат кой на кое място ще е.

“Вчера ми се обадиха от националното ръководство на БСП и ми казаха да си подам документи за участие в листата за предстоящия вот на 11 юли. Ще участвам и този път”, категоричен е д-р П. Дангов, който е единственият кандидат за депутат от БСП в Дупница.

Както “Струма” писа, на заседание на областния съвет на БСП общинското ръководство на партията в Дупница си даде отвод за участие в листата в знак на протест, че ексдепутатът д-р Иван Ибришимов не беше поставен за водач на листата в 10 МИР – Кюстендил.

След вота на 4 април д-р Дангов, който събра около 1600 преференции, беше наказан от общинското ръководство на БСП – Дупница 1 година да не посещава заседанията на ръководството и през този период да не заема по-високи постове в общинската организация. Наложеното му наказание обаче не му пречи да се кандидатира отново за депутат. Групата общински съветници в ОбС се разграничиха от него с мотива, че уронвал престижа на съпартийци по време на изборите на 4 април, и П. Дангов остана сам, без група в ОбС.

На първото открито заседание на ОбС след наложените му наказания, което се проведе в петък, д-р П. Дангов седеше отделно от съпартийците си, които го отлюспиха.

ЙОРДАНКА ПОПОВА 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *