Отмениха кукерския фестивал в Симитли, без коледуване по домовете

КОВИД-19 спря и едни от най-тачените празници в Община Симитли. Тази година няма да го има традиционното Коледуване. Няма да ги има кукерите на първи януари. Няма да го има и най-големият кукерски фестивал – „Симитлия – Древната земя на кукерите“.

Това се налага заради усложнената епидемична обстановка в Република България, предизвикана от разпространението на Коронавируса.

За да запазим здравето и живота на жителите и гостите на Община Симитли. Защото няма нищо по-ценно и по-важно от човешкия живот!

За да не се дават толкова скъпи жертви!

За да преодолеем по-бързо и по-лесно този труден период!

И защото всички знаем, че Симитли е Древната земя на кукерите, а кукерството е останало живо дълги години и ще живее, тъй като то е в сърцата на хората от Община Симитли, кметът Апостол Апостолов издаде заповед, с която се отменят тази година:

  1. Традиционното Коледуване по домовете на 24.12.2020г. и 25.12.2020г. на територията на Община Симитли.
  2. Традиционното новогодишно маскиране и обикаляне на кукерските групи във всички населени места на територията на община Симитли на 01.01.2021г. и 14.01.2021г.
  3. Фестивалът „Симитлия – древната земя на кукерите“ 2021г.

Не се допуска също организирането и провеждането на събирания и тържества от частен характер с пресъствие на повече от 15 човека.

Ръководството на Община Симитли апелира за разум и призовава всички да бъдат отговорни към себе си и околните и да спазват стриктно всички противоепидемични мерки, за да бъде бързо преодолен този период.

Със Заповедта може да се запознаете ТУК.

При костатирано нарушение на настоящата заповед, наказание се налага на основание чл.59 вр. Чл.56. чл.1 от НАРЕДБА №1 ЗА ОСИГУРЯВАНЕ И СПАЗВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД, БЕЗОПАСНОСТТА НА ДВИЖЕНИЕТО И ЧИСТОТАТА НА ОБЩИНА СИМИТЛИ.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *