Топ теми

Отменят и тази година световен фест

Световноизвестният фестивал на бирата – Octoberfest (Октобърфест) няма да се състои тази година. Традиционно мероприятието се провежда през есента в баварската столица Мюнхен и събира любители на кехлибарената течност от цял свят.

Решенето за отлагането е взето на събрание на регионалните власти, в което участие са взели премиерът на Бавария Маркус Зьодер.

През последните години фестивалът се посещава от над 6 милиона души. Количеството на изпитата бира също се измерва в милиони литри.

За пръв път Octoberfest се провежда през далечната 1810 г. по случай бракът на принц Лудвиг и принцеса Тереза. Следва почти ежегодно му провеждане. Досега е отменян близо 20 пъти, като причините са били война, епидемията от холера и хиперинфлацията през 20-те години на миналия век в Германия.

Фестивалът в Мюнхен носи огромни доходи на Бавария. Над 1 млрд. EUR харчат гостите на Octoberfest в дните на провеждането му. Сумата идва от продажбата на бира, закуски и сувенири, приходи за хотелите и таксиметровите услуги.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *