Ново решение! Няма да има КПП-та на изходите на Гоце Делчев

Отменя се поставянето на контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните артерии в Гоце Делчев. Късно в петък вечерта кметът Владимир Москов издаде нова заповед, с която отменя мярката, която бе разпоредена по-рано в същия ден.

В нея е обяснено, че  според Закона за здравето подобни противоепидемиологични мерки, свързани с ограничаване на движението на гражданите се въвеждат или от министъра на здравеопазването или от директора на Регионалната здравна инспекция.

От Общинския кризисен щаб отново призоваха жителите на околните населени места да пътуват до града само по неотложни причини – като пътуване по работа или здравословни такива. От там напомниха, че основният начин за предпазване от COVID-19 е спазването на физическа дистанция.

От общината допълниха, че ще има засилени проверки на служителите на РУП – Гоце Делчев и общинските власти за спазване на противоепидемичните мерки с цел ограничаване на разпространението на COVID-19. При открити нарушения ще има и санкции.

Припомняме, че в петък следобед Владимир Москов издаде заповед, според която на входно-изходните артерии трябваше да бъдат обособени КПП-та. Те трябваше да работят в дните понеделник и петък от 6 до 18 часа. А дежурящите полицаи щяха да проверяват за целите на пътуванията на гражданите.

ВАСИЛ НИКОЛОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *