Отнемат лиценза на над 50 македонски превозвачески фирми в Кюстендилско

Над 50 транспортни фирми в Кюстендилска област с управители македонски граждани са дадени на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ за прекратяване на лиценза. Дружествата са с регистрация в България, но не развиват почти никаква дейност.

„Те са изваждали лицензи в миналото и сега, като правим проверките, констатираме, че те не са трайно установени на територията на Република България, което е едно от условията за прекратяване на лиценза. Не успяхме да ги открием. Това са един вид пощенски кутии, само регистрирани като такива. Това е и причината да излезем с предложение за отнемане на лиценза им. В най-скоро време списъкът ще бъде публикуван на електронната страница“, заяви началникът на  областния отдел в Кюстендил Васил Георгиев.

Само през миналия месец от отдела са издадени 22 акта за административно нарушение. „Това не е малък брой, тъй като август е отпускарски месец, ние работихме само с един екип. Нарушенията на дружествата са, че не са доказали финансовата си стабилност, т.е. пропуснали са да ни предоставят удостоверения от НАП, че не дължат пари. Санкцията е в размер на 200 лева. Глобите са символични. Даваме им срок от три месеца да докажат финансовата си стабилност, ако ли не, преминаваме към процедурата за прекратяване “, обяви Васил Георгиев.

Същевременно още през 2011 година по време на местен референдум бе установен парадоксалният случай на регистрирани 300 македонци на един адрес в Кюстендил, на ул. „Ивайло“. Жилището се ползваше от 80-годишна пенсионерка.

Далаверите с регистрацията на превозвачите македонци в България е заради по-облекчения режим на пътуване в страните от ЕС.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *