Отново борец е спортист на Кюстендил за 2020 година, Августин Спасов получава приза за втори път

Августин Спасов от спортен  клуб по борба „Васил и Георги Илиеви“ е „Спортист на Кюстендил 2020“, а „Отбор на Кюстендил“ е Футболен клуб „Кюстендил“.

За пореден път Община Кюстендил, организира анкета за избор на „Спортист на Кюстендил 2020“, както и за най-добър състезател от всеки спортен клуб и най-добър отбор. Въпреки тежката година, причината за която е Covid-19 и отражението му върху спорта, както и невъзможността за провеждането на много от предвидените спортни събития през годината, се получиха предложения от 26 спортни клуба за излъчването на „Спортист на Кюстендил“ и „Отбор на Кюстендил“.

Спортист №1 за 2020 година е Августин Спасов от СК по борба „Васил и Георги Илиеви“ – 9-о място на ЕП за мъже, 2 м. ДЛОШ – мъже и 2 м. на ДЛП мъже. Негов треньор е Валери Райчев. През 2017 г. Августин отново бе избран за „Спортист на годината“.

Спортист №2 на Кюстендил за 2020 година е Даяна Димитрова. Въпреки че 2020 година й донесе изпитания и сътресения – наложи се след контузия ръката й да бъде гипсирана, на държавното първенство по художествена гимнастика в категория А от 97 състезателки тя се класира на второ място в многобоя, а на въже взе златен медал. На турнирите „Феникс” и „Диляна Къп” безапелационно спечели първите места както в многобоя, така и на отделните уреди. Треньор е  Валя Машова.

Спортист №3 на Кюстендил за 2020 година е Мишел Иванова. Родена 2005 година, но вече е член на националния отбор по естетическа гимнастика и именно с този отбор спечели титлата републиканска шампионка за 2020 година. Нейна лична треньорка е нейната майка – Весела Николчова.

„Отбор на Кюстендил“ за 2020 е ФК „Кюстендил“  – шампион 8 пъти на окръжна група „Осогово” и 6 пъти носител на купа за областен първенец. През 2019/2020 година за първи път участва в Трета Югозападна лига и с реална възможност да се класира за Втора професионална лига следващата година, тъй като след приключване на есенния полусезон на футболната 2020/2021 година отборът заема престижното 3-то място, само на 2 точки от лидера. Техен треньор е Николай Николов.

Предвид заповедта на министъра на здравеопазването церемонията по връчване на наградите бе отложена, като ще бъде насрочена нова дата.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *