Отново борец стана Спортист на годината в Кюстендил

Борецът Августин Спасов бе избран за Спортист номер 1 на Кюстендил за 2017 г., с което под Хисарлъка спазиха традицията за шести път от 2011 г. насам приза да печели представител на най-българския спорт. Подгласници на победителя станаха каратистът Георги Матуски и състезателката по художествена гимнастика Цветозара Миленкова. Възпитаникът на СК „Васил и Георги Илиеви“ получи единодушния вот на спортните журналисти и на клубовете под Хисарлъка. Връх в представянето му през годината е 5-о място на световното първенство за младежи до 23 г. и десетото на европейския шампионат. Той е вицешампион на България при мъжете.

12-годишният Г. Матуски от КК „Шурикен“ е втори за световната купа в Умаг, Хърватска, спечели и няколко отличия от турнири у нас и в чужбина. Грацията Цв. Миленкова, която се класира трета в анкетата, е сребърна медалистка в многобоя на държавното първенство за девойки младша възраст, има и три първи места от надпревари в Сърбия, Австрия и Англия.

Кметът Петър Паунов съобщи добрата новина, че ще предложи за гласуване от Общинския съвет на 10-процентно увеличение на субсидията за спорт през 2018 г. С плакети бяха отличени 26 спортисти, посочени за номер 1 от техните треньори и клубни ръководители.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *